Entradas

Mostrando entradas de agosto, 2024

“Estel d’amor a la biblioteca”, relat amb què vaig guanyar el Premi Literari Concurs de Relats Curts Stonberg Editorial Biblioteca El Clot-Josep Benet (2023)

Imagen
Us comparteixo el relat “Estel d’amor a la biblioteca” amb què vaig guanyar el Premi Literari Concurs de Relats Curts Stonberg Editorial Biblioteca El Clot-Josep Benet (2023)! Estel d’amor a la biblioteca  Era juliol. Les classes de l’Institut ja s’havien esllanguit unes setmanes enrere. Lletraferit com soc, delerós de llegir llibres i més llibres, i romàntic com soc, propens a mantenir el meu cor acompanyat, me les havia d’empescar per aconseguir una parella que combinés tots dos desitjos. A casa ja havia devorat tots els llibres existents, i no n’eren pocs. Som de família lectora, allò que hom anomena intel·lectual. Ens agrada un ritme de vida assossegat, serè, i les novetats editorials, amb les limitacions de l’espai disponible a casa nostra, acostumaven a irrompre en escena amb certa assiduïtat. Llibres d’història local, reculls de relats breus i microrelats, poemaris, novel·les d’intriga i contes encapçalaven el rànquing de best seller casolans. Els diaris no hi podien faltar, a

Premi Concurs de Relats Curts Stonberg Editorial Biblioteca El Clot-Josep Benet (2023)

Imagen
El 15 de juny de 2023, vaig tenir el plaer de guanyar el Premi Literari Concurs de Relats Curts Stonberg Editorial Biblioteca El Clot-Josep Benet amb l’obra “Estel d’amor a la biblioteca”. Rememoro aquest acte tan bonic i inoblidable a l’Edifici Disseny Hub amb gran estima!

Gerardo Diego a Sòria!

Imagen
Us adjunto una fotografia al carrer del Collado, a Sòria, amb una escultura de Gerardo Diego, un escriptor i poeta santanderí que va formar part de la Generació del 27. L’estàtua reflecteix Gerardo Diego llegint un dels seus poemaris: Soria , que va publicar el 1948, la qual cosa reflecteix l’activitat poètica que l’escriptor va dedicar a la ciutat soriana.

Leonor Izquierdo, a l’església Nuestra Sra. De La Mayor!

Imagen
Us comparteixo una fotografia amb una escultura de Leonor Izquierdo, que es troba davant de l’església Nuestra Sra. De La Mayor (s. XVI), a Sòria. Aquesta estàtua homenatja el casament celebrat el 1909 entre Leonor i Antonio Machado, escriptor i poeta sevillà de la Generació del 98, així com l’enterrament de la muller, que es va realitzar tres anys després.

Bécquer a Tarazona!

Imagen
Us adjunto unes fotografies de la plaça antiga del Mercat (Tarazona), que ha esdevingut emblemàtica perquè Gustavo Adolfo Bécquer acostumava a visitar-la. A més, l’escriptor va esmentar-la a les seves Cartas desde mi celda , ja que considerava que “entre los muchos sitios pintorescos y llenos de carácter que se encuentran en la antigua ciudad de Tarazona, la plaza del Mercado es sin duda alguna el más original y digno de estudio”.

Agraïment a la premsa per la difusió del Premi “El millor escriptor jove”!

Imagen
Em fa molta il·lusió expressar el meu agraïment als diversos mitjans de comunicació, com els diaris Món Terrassa i Canal Terrassa , que han fet difusió de la meva fita en haver guanyat el Premi “El millor escriptor jove” del Concurs Intercultural de Relats Breus. El guardó fou anunciat el 4 d’agost durant el Congrés Universal a Arusha (Tanzània) i el vaig assolir amb l’obra en català “La nit dels descobriments”, que es publicarà en un llibre dintre de la col·lecció de contes “La vida secreta dels meus veïns”. Moltíssimes gràcies de tot cor!  

Premi "El millor escriptor jove" del Concurs Intercultural de Relats Breus!

Imagen
Feliç i emocionat perquè avui, 4 d'agost, durant el  Congrés Universal a Arusha (Tanzània), s'ha anunciat que he  guanyat el  Premi “El millor escriptor jove” del Concurs Intercultural de Relats Breus amb la meva obra "La nit dels descobriments", que es publicarà en un llibre  dintre de la col·lecció de contes “La vida secreta dels meus veïns”. El  concurs ha estat organitzat per l’entitat internacional Bobelarto, que  pretén fer difusió de la literatura en esperanto.